Početna

Dobrodošli na web-sjedište Pristupačni prozor u svijet informacija o ponudama telekom-operatora i HŽPP-a!

Ovo sjedište weba sadrži informacije o projektima suradnje Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) u području istraživanja i razvoja rješenja namijenjenih osobama s invaliditetom, ali i svima ostalima u skladu s univerzalnim dizajnom. Naglasak projekata je na uslugama telekom-operatora i željezničkog putničkog prijevoza i infrastrukture.

Sjedište weba održava se u okviru projekta: “Pristupačnost 2023 – Podizanje svijesti u društvu i pristupačnosti korisničkih usluga osobama s invaliditetom”. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Projekti suradnje FER-a i HAKOM-a:

  • Pristupačnost 2022 – Podizanje svijesti u društvu i pristupačnosti korisničkih usluga osobama s invaliditetom: Više o projektu i rezultatima projekta možete pročitati ovdje.
  • Pristupačnost 2021 – Digitalna pristupačnost, podizanje svijesti i nove tehnologije: Više o projektu i rezultatima projekta možete pročitati ovdje.
  • Pristupačnost mobilnih aplikacija i povećanje društvene svijesti o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom (2020.): Više o projektu i rezultatima projekta možete pročitati ovdje.
  • Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom (2019.): Više o projektu i rezultatima projekta možete pročitati ovdje.

U istraživanjima vezanim uz digitalnu pristupačnost sudjeluju udruge navedene u nastavku: